Ultra Gezond
Image default
Schoonheid

Haaruitval en hoe kun je hier mee omgaan?

Veel mensen ervaren problemen met haaruitval. Vaak wordt je haar dunner, of valt het uit. Ook kun je kale plekken opmerken en heb je last van dun haar. Dit kan je onzeker maken. Om erachter te komen wat je het beste in deze situatie kunt doen, is het belangrijk om te weten wat je haarverlies mogelijk veroorzaakt. Vervolgens laten we een paar oplossingen zien zodat jij je haarverlies tegen kunt werken.

 

Wat zijn de oorzaken van haaruitval

Haarverlies kan voorkomen uit verschillende oorzaken. Het is belangrijk om te weten dat onderstaande potentiële oorzaken, niet van toepassing hoeven te zijn. Bij hevig haaruitval raden we aan je huisarts te benaderen.

 

Genetisch en erfelijk

In veel gevallen wordt je haar dunner en stugger naarmate je ouders wordt. Ook zie je vaak dat oudere mensen meer last hebben van kale plekken, en minder haar hebben. Het kan erfelijk bepaald zijn dat je sneller haarverlies hebt dan leeftijdsgenoten. Je hebt dan snel minder vol haar en haargroei neemt af.
Slechte producten
Misschien gebruik je een shampoo die je haaruitval erger maakt. Zorg dat je goede producten gebruikt die jouw hoofdhuid stimuleren en je haarverlies niet verergeren. Laat je hierin adviseren.

 

Gezondheid en de effecten op je haar

Haarverlies kan een indicatie zijn van een slechte gezondheid. In dit geval adviseren we je om naar de huisarts te gaan. Let op dat je voedzaam eet, en dat je gewicht niet te laag is. haaruitval kan een gevolg zijn van een te laag gewicht, een gebrek aan de juiste vitamines of bepaald medicijngebruik.

 

(Langdurige) stress 

Het zal je vast niet verbazen dat haaruitval gelinkt staat aan (chronische) stress. Merk je dat dit een mogelijke oorzaak kan zijn? Ga dan eens kijken of jij je stress kunt verminderen. Zorg goed voor jezelf, neem meer rust en neem afstand van stressgevende factoren.

 

Hormonen en haarverlies

Een plotse verandering in je hormoonhuishouding kan de haargroei tegengaan. Zo heeft de overgang vaak een negatieve invloed op je haar. Ook in dit geval is het slim je huisarts te contacteren voor advies.

 

Wat kan ik doen tegen haaruitval?

Het verliezen van haar is natuurlijk erg vervelend en kan je onzeker maken, dus veel mensen zijn op zoek geweest naar oplossingen. Hoewel de huisarts mogelijk met een medische oplossing kan komen, zijn er ook een aantal oplossing die zelf al kunt proberen.

 

Een gezonde hoofdhuid

Een gezonde hoofdhuid is belangrijk. Zeker wanneer je last hebt van dun haar. Het is daarnaast belangrijk dat je wel een goede shampoo tegen haaruitval gebruikt in combinatie. Ornatiq is hier een goede oplossing voor. Kijk ook eens of je hoofdhuid extra voeding nodig heeft. Denk aan oliën, of juist een stimulerende behandeling. Er zijn een aantal salons die zich hierin specialiseren en jou verder kunnen helpen.

 

Rozemarijn als natuurlijk ingredient tegen haaruitval

Rozemarijn is een natuurlijk ingrediënt bekend om het verhelpen van haarverlies en het stimuleren van haargroei. Kijk naar producten die rozemarijn bevatten, of kook rozemarijn in water, om het vervolgens regelmatig op je hoofdhuid aan te brengen. Na een aantal maanden regelmatig gebruik zou je verschil moeten zien.

 

Vermijdt strakke haarstijlen

Een strakke staart of een knellende pet kan haaruitval verergeren. Om vol haar te krijgen en te behouden raden we aan dit zoveel mogelijk te vermijden. Draag je haar los, of in een losse vlecht om je haar te beschermen.

Haarverlies is vervelend en kan je onzeker maken, maar gelukkig is het mogelijk dit terug te draaien of te vertragen. Allereerst moet je achter de oorzaak komen. Daarnaast kun jij jouw haar en hoofdhuid stimuleren met verschillende bevorderende producten. Zo heb jij snel minder last van hevige haaruitval.

https://www.ornatiq.com/shampoo-tegen-haaruitval/