Ultra Gezond
Image default
Gezondheid van vrouwen

Personen weegschaal test om gewichtsverlies te meten

Personenweegschaal test om gewichtsverlies te meten

Een koolhydraatarm dieet is onbetwistbaar een van de meest effectieve manieren om overtollig lichaamsvet te verliezen. Keer op keer hebben studies de talloze voordelen van koolhydraatbeperking aangetoond. Aanpassing aan het vetgehalte brengt verschillende voordelen met zich mee, omdat je toegang hebt tot je grootste brandstoftank – lichaamsvet. Als mensen niet in staat zouden zijn om vet te verbranden, welke met een personenweegschaal test gemeten kan worden, en op een bepaald moment ook ketonen als bijproduct van vetoxidatie, zouden we er waarschijnlijk niet meer zijn. Met het aanboren van onze glycogeenvoorraden – die ongeveer 450 Kcal opleveren – komen we niet ver als we geen toegang hebben tot de 50.000+ Kcal (bij veel mensen is dat veel meer!) die als vet zijn opgeslagen.

  • ketonen in urine afvallen voor vetverlies

In tegenstelling tot wat u misschien hebt gehoord, zullen hoge niveaus van ketonen in urine afvallen niet garant staan voor verbeterd vetverlies. Wanneer u in ketose bent, zal het niveau van ketonen in urine afvallen u niet vertellen hoeveel vet u verbrandt. Het vertelt u alleen hoeveel energie u momenteel in uw “brandstoftank” heeft. Uw lichaam produceert en verbruikt voortdurend ketonen en na verloop van tijd zal het zich aanpassen en het niveau van ketonen in uw lichaam optimaliseren.  Ketonen in urine afvallen is niet alleen een hulpmiddel voor gewichtsverlies. Het is eenvoudig: als je lichaamsvet wilt verliezen, moet je een calorietekort houden en je lichaamsvet gebruiken voor energie. Een koolhydraatarm dieet is een geweldig hulpmiddel om dat te bereiken. Met gestabiliseerde glucoseniveaus en lage insulineniveaus zult u van nature minder eten en zal uw lichaam lichaamsvet vrijmaken en verbranden als brandstof.

Hoewel afvallen de meest voorkomende reden is waarom mensen een koolhydraatarm of ketogeen dieet volgen, is het niet de enige reden en is het in sommige gevallen zelfs niet wenselijk. Degenen die het ketogeen dieet gebruiken voor therapeutische doeleinden, zoals de behandeling van epilepsie of kanker, willen misschien hun gewicht behouden of zelfs toenemen. Hetzelfde geldt voor atleten die een keto dieet gebruiken voor topprestaties.

  • Moet ik ketonen in urine afvallen meten?

Een bloedketonenmeter, de meest nauwkeurige manier om ketonen te meten,welke niet met een personen weegschaal test kan worden gedaan. Een adem ketonen meter is een andere vrij nauwkeurige optie voor degenen die hun ketonen niveaus moeten meten. Ketonspiegels variëren per individu, vooral als we rekening houden met keto-aanpassing. Vergeet niet dat u kunt leren hoeveel u in uw “brandstoftank” heeft, maar niet hoeveel uw lichaam gebruikt voor energie. Vergeleken met iemand die net is begonnen met het volgen van een ketogeen dieet, zullen keto-aangepaste personen waarschijnlijk een lager niveau van ketonen vertonen, eenvoudigweg omdat hun lichaam ze effectiever kan gebruiken dan bij niet-keto-aangepaste personen.

  • Moet u ketonen meten?

Als u net bent begonnen met het volgen van een ketogeen dieet, kan het meten van uw ketonspiegels met een personen weegschaal test nuttig zijn. Net als het bijhouden en plannen van uw dieet, zal het bijhouden van ketose u helpen veelgemaakte fouten te voorkomen terwijl u probeert koolhydraatarm te blijven. Om uit te vinden of u in ketose bent of om te leren hoe bepaalde voedingsmiddelen u beïnvloeden, kunt u een blaastest, een bloedketonmeter of een bloedglucosemeter gebruiken (dezelfde meter, alleen verschillende strips). Richt u niet op getallen en raak niet ontmoedigd als u lage ketosewaarden ziet – er zijn verschillende factoren die de ketonen in urine afvallen beïnvloeden.

personenweegschaal test