Ultra Gezond
Image default
Geestelijke gezondheid

Dit zijn de beste ontspanningsoefeningen

Ben je opzoek naar ontspanningsoefeningen? Dan wil je zeker dit artikel lezen, dit gaat namelijk over ontspanningsoefeningen

Ontspanning is belangrijk voor ons

Nick de Waard is expert op het gebied van ontspanning en mentale gezondheid. Hij is opgeleid en zeer bekwaam in zijn vakgebied. In het bovenstaande artikel geeft Nick de Waard de 20 beste ontspanningsoefeningen cadeau aan ons.

Hij geeft nadrukkelijk aan dat ontspanning enorm belangrijk is voor ons: “Ontspanning is het allerbelangrijkste in het leven. Iemand die niet ontspannen is, kan nooit genieten. Sterker nog, iemand die veel stress ervaart kan uiteindelijk ziek worden. Zowel mentaal als fysiek”, aldus Nick de Waard.

Stress maakt ons ziek, daarom hebben we ontspanning nodig

Uit diverse onderzoeken blijkt dat stress ons ziek maakt. Iemand die veel stress ervaart staat in de fight-or-flight modus. Dit is een modus waarbij er het hormoon cortisol wordt aangemaakt. Dit wordt ook wel het stresshormoon genoemd. Cortisol is goed voor ons als we in een acute, gevaarlijke, situatie zijn. Echter, een teveel aan cortisol is juist weer heel slecht voor ons. Als we niet in gevaar zijn, maar wel stress ervaren, zal een teveel aan cortisol uiteindelijk ervoor zorgen dat we ons slechter en slechter gaan voelen.

Welke ontspanningsoefeningen werken?

Er zijn een aantal ontspanningsoefeningen die goed werken. Denk aan:

  • Meditatie
  • Ademhaling
  • Mantra
  • Wandelen

Afhankelijk van jouw voorkeur kun je een ontspanningsoefeningen kiezen dat goed bij jou past. Ben jij bijvoorbeeld iemand die liever actief ontspant? Dan is wandelen misschien wel goed voor jou.

Uiteindelijk raadt Nick de Waard meditatie altijd aan: “Meditatie is dé beste oefening voor ons. Want met meditatie train je letterlijk om uit je hoofd te blijven en in het moment. Ware ontspanning kunnen we namelijk alleen vinden als we in het moment leven.”

Dus als je wilt ontspannen, vraag dan de hulp van Nick de Waard en klik op het artikel.

https://nickdewaard.nl/ontspanningsoefeningen/