Ultra Gezond
Image default
Fitness

Waarom zou je een fitnesstracker gebruiken?

Veel sporters en mensen die graag bewegen maken steeds vaker gebruik van een fitnesstracker of activiteitstracker zoals een fitbit. Naast de tijd kun je op veel trackers je stappen, afgelegde afstand en je hartslag meten. Daarnaast zijn veel trackers uitgerust met gezondheidsmeters zoals je verbrande calorieën en ook de tijd dat je hebt geslapen wordt bijgehouden.

Fitbit kopen, waar moet je rekening mee houden?

Om een goede keus te maken bij het kopen en vergelijken van een fitbit kun je kijken naar de volgende dingen:

– Welke sport: Het is fijn als de tracker zich aansluit bij de sport die je wilt gaat uitoefenen. Als je graag gaat hardlopen en zwemmen dan wil je dat graag kunnen bijhouden. Ga je zwemmen dan is het natuurlijk belangrijk dat er naast een zwemfunctie de tracker waterdicht is.

– Waterdichtheid: Bij het beoefenen van watersporten of sporten in de regen is het noodzakelijk dat je kijkt naar de waterdichtheid. Deze wordt technisch weergegeven met een IP-code wat de mate van waterdichtheid aangeeft.

– Accu: Hoe lang gaat de accu mee op een volle accu? Het ene apparaat kan langer door zonder weer opgeladen te hoeven worden.

– Gezondheidsfuncties: Naast het bijhouden van sporgerelateerde prestaties als tijd, afstand en hartslag wil je wellicht meer gezondheidsinzichten zoals een stappenteller, slaaptijd/kwaliteit, vetpercentage, menstruatiecyclus of het aantal verbrande calorieën.

Bij het gebruik van een tracker kun je dus nog meer uit jezelf halen. Naast het verbeteren en bijhouden van je sportprestaties kunnen veel trackers dus ook veel dingen over je fitheid vertellen. Met een tracker ben je jezelf meer bewust van je lichaam en het is vaak een goede motivatie om meer te gaan bewegen, te sporten of zorgen dat je beter gaat slapen. Het bijhouden van prestaties van sporten zorgt er tevens voor dat je steeds graag je eigen prestaties verbetert.