Ultra Gezond
Image default
Fitness

Alles wat je moet weten over een buitensauna

Ben je van plan om een buitensauna te kopen? Dan is het belangrijk dat je je goed informeert vooraleer je een bestelling plaatst. In dit blog vertellen we jou een aantal belangrijke zaken over de buitensauna.

De verschillende types buitensauna’s

Ook bij een buitensauna heb je een aantal vormen waaruit je kan kiezen, zodat de sauna een echte toevoeging is aan uw tuin.

De podsauna kan je herkennen aan de driehoekige vorm. De binnenkant kan op verschillende manieren worden ingericht, van een bank die in de breedte wordt geplaatst tot 2 banken die in de lengte worden gemaakt.

De barrelsauna is te herkennen door zijn cilindervormige vorm. Ook bij deze vorm kan je kiezen voor verschillende inrichtingen.

Naast de pod- en barrelsauna heb je ook nog een buitensauna in een moderne look. Zo zijn er een aantal vormen waaruit je kan kiezen voor de perfecte look in je tuin.

Welk houtsoort wordt er gebruikt?

Bij een buitensauna speelt de houtsoort een belangrijke rol aangezien de sauna in weer en wind buiten in uw tuin staat. Daarom is het kiezen van de juiste houtsoort altijd van belang zodat u er zolang mogelijk van kan genieten. Er zijn verschillende mogelijkheden waaruit u kan kiezen. We zullen hier een paar houtsoorten op een rijtje zetten.

Ten eerste kan de buitensauna bestaan uit grenenhout. Grenen is afkomstig uit het noorden van Europa en heeft een lichte kleur. Deze kleur kan na verloop van tijd donkerder worden. Grenenhout bevat hars waardoor dit vrij kan komen bij de eerste paar sauna beurten.

Thermowood is duurzamer dan grenen omdat die door een oven is opgewarmd zodat het hars en de structuur van de hout veranderd van samenstelling. Dit zal ervoor zorgen dat houtetende insecten het niet meer kunnen gebruiken als voedselbron.

Verder kunnen ze ook gebruik maken van knotty cedar en red cedar. Dit zijn duurzame houtsoorten en komen uit Canada en de Verenigde Staten.

De soorten kachels

Naast de verschillende vormen buitensauna’s heb je ook een verschil in kachels. Zo kan je gebruik maken van elektrische kachels en houtkachels.

Bij een elektrische kachel kan je de temperatuur gemakkelijker regelen en vergt het minder schoonmaakwerkzaamheden. Het nadeel is dat ze enorm veel vermogen vragen, soms kan het ook zijn dat u bepaalde bekabeling daarvoor moet aanleggen wat extra kosten met zich meebrengt.

Een houtkachel daarentegen werkt alleen op hout, dit zorgt voor een aangenamere sfeer. Een houtkachel zal je wel meer moeten onderhouden en dan werk je ook met een afvoerbuis.