Ultra Gezond
Image default
Aandoeningen en ziekten

Waarom supplement voor spieren van het paard?

Supplement ter bevordering van spieren bij een paard

Jonge paarden die volop in de groei zijn en veel bewegen of krachtsport doen hebben baat bij supplementen die de spieren groei bij paarden bevordert. Veelal hebben we het dan over eiwitten en aminozuren die als aanvulling op de reguliere paardenvoeding gegeven kan worden. Een goed dieet met de juiste supplementen en voldoende rust zorgt ervoor dat het paard optimaal kan blijven presteren. Een ander voordeel is dat verlies van spiermassa beperkt kan worden bij oudere paarden die ziek zijn of minder trainen.

Eiwitten en aminozuren belangrijke bouwstenen

Wist je dat eiwitten en aminozuren het fundament zijn sterke botten en spieren? Spiervorming en spierherstel zijn hierbij dé twee aandachtspunten voor het paard. Gezonde spieren helpen ook bij de afgifte van afvalstoffen, hormonen en enzymen, het reguleren van slaap, eetlust en bloeddruk. Best wel belangrijk dus! En we vergeten dat veel meer onderdelen van het paard dan alleen de spieren uit een groot deel bestaan uit eiwitten. Denk aan de huid, haren, darmcellen en de organen. Door afbraak en opbouw van nieuwe eiwitcellen optimaal te houden, houd je dus automatisch het paard ook gezond.

Training van paarden

Voor het opbouwen van spieren is goede training nodig. Door frequent en gebalanceerd met het paard te trainen neemt de spiermassa toe. Voor sportpaarden en recreatiepaarden gelden daarom ook andere richtlijnen om je paard in de juiste conditie te krijgen. Ambassadeurs van Equilin , waaronder vele sport ruiters, geven daarom hun paarden voeding volgens ‘Het Nieuwe Voeren’. Dit principe gaat uit van de laatste wetenschappelijke inzichten waarbij de ruwvoer behoefte verdubbeld wordt en aansluitend de juiste krachtvoer wordt gegeven. We leggen het even uit!

Rantsoeneren volgens “Het Nieuwe Voeren” als basis voor sterke spieren

Vroeger dacht men dat per 100kg lichaamsgewicht er 1 kg ruwvoer gegeven moest worden aan het paard. Dankzij onderzoek en de laatste wetenschappelijke inzichten weten we dat dit anders moet zijn namelijk tenminste het dubbele kg aan hooi per 100kg lichaamsgewicht. Dit betekent méér energie vanuit ruwvoer – vooral suikers en eiwitten. Om het paard daarom op gezond gewicht te houden met een gezonde darmflora, adviseren wij van Equilin minimaal 1,5% van lichaamsgewicht aan ruwvoer aangevuld met de unieke formules EquilinBASIC en EquilinBALANCER. Dit resulteert in de juiste eiwitbehoefte voor de opbouw van gezonde spieren. Onmisbaar voor iedere paardenliefhebber die een gezond en fit paard wil.

Een goede darmflora is de basis

De BASIC’s van Equilin zijn gericht op een gezonde darmflora van een paard of pony. Dit is namelijk de basis van optimale gezondheid en zal resulteren en een betere uithoudingsvermogen om het werk langer vol te houden. Teveel supplementen en krachtvoer is helemaal niet nodig. Lees de verhalen van onze sport ambassadeurs die allemaal naar volle tevredenheid Equilin paardenvoeding gebruiken.

https://www.equilin.eu/