Ultra Gezond
Image default
Aandoeningen en ziekten

Slaaptraining tips

Slaaptraining tips

Je kunt de slapeloze nachten niet meer aan. Je bent zo ijlend van het slaapgebrek dat je wel zou kunnen huilen. Je begint je nu af te vragen of het officieel tijd is om je baby in slaap te wiegen. Welke methode u ook probeert, slaaptraining vergt oefening en geduld. Een zazu slaaptrainer kan ook goed van pas komen. Deze tips kunnen u en uw baby helpen bij de overgang. Onthoud wel het volgende:

Sommige methoden zullen niet werken voor jou – en dat is OK

Het kan wat vallen en opstaan kosten om een methode te vinden waar zowel u, uw partner als uw baby zich prettig bij voelen. Wees niet bang om een methode te laten vallen als het een totale nachtmerrie is en vergeet niet om te combineren als dat nodig is. Geen enkele methode werkt voor iedereen en er is geen goede of foute manier om het te doen. Maar als je eenmaal een methode hebt gevonden waar je je prettig bij voelt, wees dan ten minste een week consequent, zodat je baby de kans krijgt om deze nieuwe vaardigheid te leren.

Het komt echt op de ouder of verzorger aan om de slaaptraining te laten slagen

Slaaptraining heeft meer te maken met de ouder en minder met de baby, zegt Dr. Schwartz. Zorgverleners moeten hun persoonlijkheid en grenzen kennen als ze met slaaptraining beginnen. Ze moeten zich ook vastleggen op een consequent slaaptrainingsschema. Het zal nooit werken als één van de partners elke nacht van de routine afwijkt. Dat gezegd hebbende, vertrouw altijd op uw intuïtie – u kent uw baby het beste.   

Zorg voor een bedtijdroutine

Uw baby klaarmaken voor het slapengaan is net zo belangrijk als de eigenlijke slaaptraining zelf. Pasgeborenen (en zelfs peuters) hebben geen besef van tijd, maar als je een bedtijdroutine ontwikkelt, beginnen ze te beseffen wat er gaat gebeuren. Probeer een bad, voeding en een boek lezen. U kunt ook proberen uw baby in een andere kamer of omgeving te voeden om de associatie met het inslapen te verminderen. Kinderen zullen deze routine gaan associëren met leren te ontspannen en zich te ontspannen voor de nacht. Vaak gaan veel baby’s en peuters door een routine voor het slapengaan over op het vermogen om zelf te kalmeren. 

Neem de juiste tijd

Let op de slaap signalen van je baby zoals geeuwen of in de ogen wrijven. Alle slaapmethodes raden aan om te beginnen wanneer uw baby moe is, maar nog niet slaapt.

Reageer niet op elk huiltje of geluidje

Zolang uw baby op een veilige plaats slaapt, is er geen reden om in paniek te raken bij elk huiltje of gedoe. Welke slaaptrainingsmethode u ook gebruikt, het is waarschijnlijk dat er wat gehuil of gedoe bij komt kijken. Het is belangrijk dat u uw baby de ruimte geeft om deze belangrijke nieuwe vaardigheid te leren. Je toekomstige ik zal je dankbaar zijn als je de andere kant van de slaaptraining hebt bereikt!

Heb vertrouwen in jezelf!

Uw baby zal uw emoties oppikken. Als u zich zelfverzekerd voelt tijdens dit proces, zal uw baby zich ook zo voelen. Aarzel ook nooit om uw kinderarts om advies of hulp te vragen als het om slaaptraining gaat, of om het even welke andere vraag of zorg die u misschien hebt.

 

https://www.patrickstrijards.nl/koop-een-slaaptrainer-voor-uw-kind/