Ultra Gezond
Image default
Aandoeningen en ziekten

Een Little Dutch loopfiets

Een loopfiets is perfect om kinderen te leren hun evenwicht te bewaren en te oefenen voor een loopfiets met zijwieltjes en uiteindelijk voor het omgaan met een fiets zonder zijwieltjes. Het is belangrijk dat de voeten van het kind de grond kunnen bereiken en dat ze zich kunnen optrekken wanneer ze een aanloopje hebben genomen of een duwtje hebben gekregen. De kans op omvallen is veel kleiner dan ze met hun voeten bij de grond kunnen.

De meeste kinderen willen buiten de controle houden als ze de kinderwagen zijn ontgroeid.  Een loopfiets meenemen op een wandeling betekent dat kinderen een grotere afstand kunnen overbruggen en het langer kunnen volhouden.

Wat is een loopfiets?

Loopfietsen zijn gemaakt voor peuters en jongere kinderen, ze zijn de fiets vóór hun eerste ‘echte’ fiets. Ze zijn ontworpen om de basisprincipes van het fietsen aan te leren, voor het fietsen op een fiets. De basisprincipes zijn evenwicht en sturen.

Houten loopstep

De houten step van Little Dutch is een opvallende loopfiets. Kinderen gebruiken hun benen om vooruit te komen. Dit stimuleert de ontwikkeling van het evenwicht en leert hen in de juiste richting te sturen met behulp van het stuur. De step heeft een zacht bekleed zadel en bruin stuur.

Little dutch loopfiets

De Little Dutch loopfiets is de perfecte eerste fiets voor jouw kind!  Deze loopfiets is een veilige en duurzame loopfiets voor kinderen vanaf 2 jaar. Het rijden op een loopfiets is ideaal voor de ontwikkeling van controle en evenwicht. Perfect als opstapje naar een fiets met trappers.

De metalen fiets is gecoat met milieuvriendelijke verf. Verkrijgbaar in de kleuren roze, mint en blauw.

De loopfiets heeft milieuvriendelijke 12 inch banden. De zadelhoogte is instelbaar van 36 – 42 centimeter (gemeten vanaf de grond tot de bovenkant van het zadel). Het maximale gewicht is 30 kg.

Voor beide loopfiets modellen is een standaard verkrijgbaar om de fiets rechtop te zetten. Dit maakt de loopfiets een leuke accessoire in de speelkamer of andere kamer in huis!

Zijn loopfietsen de moeite waard?

In één woord, ja. Loopfietsen helpen de grove motoriek te ontwikkelen, helpen kinderen gemakkelijk over te stappen op een loopfiets zonder zijwieltjes en zorgen voor uren speelplezier en beweging.

De enige keer dat we aanraden om GEEN loopfiets te kopen, is als je kind al ouder is (5 jaar of ouder) en je denkt dat hij snel zal overstappen op een loopfiets. Investeer in dat geval in een goede loopfiets en verwijder de trappers voor een tijdje. 

De beste fiets voor je peuter

Zonder pedalen of remmen zijn de beste loopfietsen de eerste stap naar het leven op twee wielen voor de allerkleinste fietsers. 

Maar in plaats van deze onderdelen simpelweg te verwijderen uit een gewone kinderfiets, zijn de beste loopfietsen nauwkeurig ontworpen en ontworpen om de perfecte basis te leggen voor het leren van de belangrijkste vaardigheid van het fietsen: balanceren op twee wielen.

Net als de beste kinderfietsen(opent in nieuw tabblad) is de perfecte loopfiets licht van gewicht en zorgvuldig aangepast aan zeer kleine handen en lichamen, zodat ze het vertrouwen krijgen om te glijden en gecontroleerd te stoppen. Als ze deze aspecten eenmaal onder de knie hebben, is de introductie van het trappen gewoon kinderspel!